Vill du köpa tomt i Grekland med enastående havsvy och med privat läge?

Beskrivning

Bygga hus i Grekland? Många letar efter havsvy och ett privat läge men vill även bygga i närheten till åretrunt fungerande samhälle. En tomt i Kotroni har allt du behöver: bedårande utsikt, privat läge med magnifika Taygetos i ryggen, närhet till cykelstigar och bara några minuter med bil till utmärkta supermarkets och sandstränder i Stoupa. Byn Kotroni ligger endast 1,8 km från den omtyckta stranden Pantazi och stämningen i byn är ganska internationellt. Husen ägs av tyskar, italienare, engelsmän och australiensare. 90 meter över havet och med mängder av fina promenadstigar och vandringsleder till andra byar i bergen.

Objekt ID: NT1810, Kotroni, Mani

Byggtomt är på 2000 kvm och stor nog att rymma ett hus (eller två mindre hus) på totalt ca 200 kvm samt en pool i bra storlek.  Utmärkt investering även för dig som planerar uthyrningsverksamhet. Förutom den fantastiska havsutsikten hittar du på tomten en mängd med producerande olivträd och kan räkna med en del liter av ”det gröna guldet” som olivoljan kallas för här. I närheten till tomten finns vatten, el och telefonlinje. Vi kan även hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag. Läs gärna om våra partners här

Övriga fakta du borde veta om

Kotroni, Ag. Dimitrios, Ag. Nikolaos, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger dessa vackra och oförstörda små byarna. Perfekt plats för dig som vill lämna stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Kotroni ligger 90 meter överhavet, mellan Platsa och Agios Dimitrios. På bilden nedan vyer från närliggande amfiteatern i Platsa.

Ag. Dimitrios är en fiskeby med en liten pittoresk hamn. I antiken var det känt som ”Pefnos” och tillhörde kung Tyndareus. Pausanias berättar om en bronsstaty på en sten i havet, (Dioskuri) som representerade kungens söner Castor och Pollux. Även den närliggande fiskebyn Ag. Nikolaos har en historia. Byn brukade kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne” eller liten Eleni: ​​”Selinitsa, månen ryser när den hör ditt namn, medan Paris smeker Eleni”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och kaféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.