kopa hus lagenhet tomt nafplio tolo 3

Vill du köpa hus/lägenhet/tomt i Peloponnesos men inte i Messinia eller Nafplio?

Beskrivning

Vi själva tycker att Messinia är bäst (se alla objekt) men du kanske vill köpa hus/lägenhet/tomt i ett annat område i regionen Peloponnesos? Vi kan även hjälpa dig att hitta en investeringsobjekt ifall du vill driva ett eget företag i Grekland. Vi har nätverk och betrodda agenter som kan ta hand om dig och uppfylla dina drömmar. Kontakta Elwira via mejl eller ring upp henne på 070-324 79 49. För att hjälpa dig på det bästa sättet behöver vi veta följande:

Ditt eget mål

kop hyr hus greklandDina egna “varför” är superviktiga eftersom vi då får chansen att hjälpa dig på ett bättre sätt.

  • Det viktigaste av allt är så klart att du definierar ditt eget mål med att köpa hus i Grekland: är det sommarhus eller permanent boende?
  • Vill du dryga ut din ekonomi och hyra ut huset till andra? Vill du stanna längre perioder och delvis jobba från ditt grekiska hem?
  • Vill du lägga en längre planering över några år? Först köpa tomt och sedan bygga ditt drömhus?
  • Du kanske satsar på renovering och vill framöver odla din egen mat?
  • När planerar du genomföra investeringen?

Budget

  • Olika områden har olika prisnivåer. Men oavsett vilket ditt slutmål är så borde du ha finansieringen och budgeten klar innan du planerar att leta och investera. Då vet man om man har råd, vad man har råd med och man kan även lösa köpet relativt snabbt. Finansieringen bör säkras i ditt hemland. Osäker om det är bra tid att investera i Grekland? Läs mer här.
  • Bankerna är inte särskilt positiva till att låna ut pengar och i princip avslås alla låneansökningar om man inte är skriven i landet. Att ha sin finansiering ordnad i hemlandet innan man börjar se på hus är därför alltid att rekommendera.
  • Beräkna din budget med kännedom om att det vid köp tillkommer ca 12-15% extra kostnader och glöm inte de löpande driftskostnaderna (Budgetplanering för dig som vill köpa hus i Grekland)!

Det kanske tar lite längre tid än du räknade med. Det kanske kommer att kosta lite mer än du räknade med. Det kanske kommer att blir något helt annat än du har tänkt dig. Men oavsett vad det blir så vågade du ta steget! Grattis! Och välkommen till ditt grekiska hem!