hyr grupper stoupa peloponnesos

Konstkurser, teaterverkstad, yoga eller familjesemester i Grekland, Stoupa

Beskrivning

Konstkurser, teaterverkstad, yoga eller familjesemester i Grekland och Stoupa: Mythos Houses har allt du behöver för att genomföra ditt projekt! Här kan ni njuta av panoramautsikt över medelhavet, synen av månen som speglas i den vackra saltvattenspoolen och bekväma terrasser med sköna solstolar kring poolen (12×5 meter) och jacuzzi. Observera dock att samtliga aktiviteter måste planeras utomhus då anläggningen saknar ett annat gemensamt inomhusutrymme.

Anläggningen består av tre tvåvåningshus (länkarna till Estia, Nostos, Pontos längre ner) med både terrass och balkonger samt panoramautsikt över havet och poolen. Husen är bekväma, ljusa, elegant inredda och inkluderar ett öppet vardagsrum, matplats och fullt utrustat kök. Samtliga hus har bekväma bäddsoffor i vardagsrummen. Det är möjligt att göra en gruppbokning för 10 till 12 personer. Husen ligger 5 minuters promenad från den välkända stranden Kalogria med många tavernor som serverar både frukost och lunch. Högt kvalité på inredning och finish i samtliga hus!

Objekt ID: MST2018, Mythos Houses, Stoupa

  • Villa Estia: 101 kvm. Två sovrum  (enkel eller dubbelsäng) med ett stort badrum på översta våningen. På bottenvåningen finns ett vardagsrum med öppen spis och en bekväm bäddsoffa som kan göras till två enkla sängar eller en dubbelsäng. Här finns även en matsal, ett kök, ett förråd och en toalett
  • Villa Nostos: 80 kvm. Ett sovrum (enkel eller dubbelsäng) med sett stort bardum på översta våningen. På bottenvåningen finns ett vardagsrum med en bekväm bäddsoffa som kan göras till två enkla sängar eller en dubbelsäng. Här finns även en matsal, ett kök och en toalett.
  • Villa Pontos: 112 kvm. Två sovrum  (enkel eller dubbelsäng) med ett stort badrum på översta våningen. På bottenvåningen finns ett vardagsrum med en bekväm bäddsoffa som kan göras till två enkla sängar eller en dubbelsäng. Här finns även en matsal med öppen spis, ett kök, ett sovrum, ett badrum och ett förråd.

Priser och betalningsvillkor

Pris för gruppbokningar offereras på begäran och den rekommenderade perioden är från mitten av september till mitten av april. Under vintermånaderna och vid vistelse längre än en vecka kan offereras uppvärmning och ved till de öppna spisarna. Ni betalar 50 % deposition via banköverföring och resterande belopp vid ankomst via bankkort. Gå direkt till bokningsformuäret.

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!