hyr-huset-peloponnesos-stoupa-mythos

Hyr huset Nostos i Stoupa: njut av solnedgångar vid poolen

Beskrivning

Hyr huset ”Nostos” i Stoupa och njut av dagarna och solnedgångarna som speglas i poolen. Oavsett om du varit i Stoupa tidigare eller om det är första gången du besöker denna vackra turistby så kan vi garantera att du kommer att beskåda kvällar som du aldrig glömmer! ”Glädje är ingenting du skjuter upp för framtiden; det är något du skapar till nuet.” – Jim Rohn.

Villa Nostos är granne med två närliggande hus: Estia (4-6 personer) och Pontos (4-6 personer). Samtliga hus har tillgång till saltvattenpool och jacuzzi, samt stora terrasser kring poolen. Vill du inte båda i poolen så finns i närheten en hemlig stig som går igenom doftande olivlunden och leder dig till den välkända stranden Kalogria där skrevs romanen Zorba. Nostos (Nόστος) betyder på grekiska “hemlängtan, hemresan” och så kommer du att känna dig: som hemma fast med ett bättre väder så klart. Smakfullt inredning, välutrustade köket som kombineras med ett trevligt vardagsrum och egen terrass där ni kan avnjuta en frukost med utsikt.

Objekt ID: UST1805, Nostos, två till fyra personer

I huset hittar du allt som kan tänkas behövas: fullständiga husgeråd, spis, kyl, frys, kaffebryggare, brödrost, tvättmaskin, strykbräda och hårtork. Utmärkt internetuppkoppling och tv med usb-port. Byte av handdukar och sängkläder sker var 3:e dag.  Bilen parkerar du bekvämt på området.

Bottenvåning

  • ett vardagsrum med en bekväm bäddsoffa som kan göras till två enkla sängar eller en dubbelsäng
  • en matsal
  • ett kök
  • en toalett

Övervåning

  • ett sovrum med dubbelsäng (eller två enkelsängar)
  • ett stort badrum

Priser och betalningsvillkor

Vid bokning betalas en depositionsavgift på 30% av totalpriset. Betalning sker via banköverföring. Resterande belopp betalas vid ankomst eller via banköverföring innan ankomst. Depositionsavgiften är återbetalningsbar vid avbokning senast 60 dagar innan ankomst. För längre bokningar tillämpas en speciell offert.

  • Nov-April: 120 Euro
  • Okt+Maj: 140 Euro
  • Juni+Sept: 160 Euro
  • Juli+Aug: 180 Euro

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!