hyr-hus-grekland-pool-havet-mani-peloponnesos

Hyr ett välskött hus med pool i Grekland: njut av havet, stillheten och solen i Mani, Peloponnesos!

Beskrivning

För dig som vill stanna i Grekland lite längre: hyr ett välskött hus med pool, njut av havet, stillheten och solen i Mani, Peloponnesos! Magnifik utsikt över Taygetos och Messeniska viken, ett paradis för alla som älskar solnedgångarna. Huset hyrs på minimum 3 månader och med detsamma ger det dig möjlighet att testa det riktiga grekiska livet och hitta lugnet och balansen. Huset består av två våningar med två fristående lägenheter, du kan hyra förstavåning (90 kvm): perfekt för dig som vill vakna till havsutsikten, börja dagen med en simtur i den generösa poolen eller träna yoga i trädgården.

Parkera bilen och promenera till stranden och tavernor: här har du nära till vackra promenadsträckor och ljuvliga, inte överturistade stränder. I huset kan upp till fyra personer vistas: notera att husdjur inte är tillåtna och rökning är tillåtet endast utomhus! Husets värms med öppen spis samt A/C enheter som används både för kyla och värme. Precis bakom huset finns en fin vandringsled till närliggande byn Kotroni samt till bergsbyarna Pigi och Platsa.

Objekt ID: AR1020, ”Annikas Stillhet”, Agios Dimitrios

I huset hittar du:

  • två sovrum med stora garderober: den ena med två sängar och utgång till altanen, den andra med två sängar och vyn mot Taygetos
  • ett stort badrum med dusch och tvättmaskin
  • en ljus och bekväm hall med inbyggda garderober
  • ett stort vardagsrum (öppen planlösning) med en vacker kamin samt utgång till poolen och altanen
  • ett kök med diskmaskin och matplats samt utgång till altanen

Pris i euro och per månad samt betalningsvillkor

Kortaste vistelse är tre månader. Du betalar vid bokningen och via banköverföring en månadshyra i förväg samt en månadshyra i en återbetalningsbar skadedeposition (inga skador: skadedeposition sätts på ditt bankkonto på avresedagen). Hela beloppet är återbetalningsbart om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter ingen återbetalning. Kvarstående månadshyror ska betalas via banköverföring den första dagen i månaden.

  • Från 1 oktober till sista maj: 600 euro
  • Från 1 juni till sista september: 1400 euro

I priset ingår inte förbrukning av el och vatten: du kommer att betala direkt till House Manager mot uppvisade kvitton. Även kostnaden för (WiFi 35 € per månad) och husstädning (1 gång per månad, cirka 3 timmar och 50 € åt gången) tillkommer och ska betalas till House Manager. Om du vill mata huskatten Olivia (en utekatt) så slipper du betala för WiFi. Vill du använda poolen? Det kostar ca 80 € per månad (utöver elkostnad för pumpen) under perioden från 1 juni till 1 oktober och House Manager kommer att ta hand om både rengöring och städning. Var vänlig notera att huset är uthyrd fram till sista maj 2021 och från 1 juli till sista augusti 2021.

Nyttig information och länkar:

Agios Dimitrios/Agios Nikolaos, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger dessa vackra och oförstörda små fiskebyarna. Perfekt plats för dig som vill lämna stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Dimitrios är en liten by med en liten pittoresk hamn. I antiken var det känt som ”Pefnos” och tillhörde kung Tyndareus. Pausanias berättar om en bronsstaty på en sten i havet, (Dioscuri) som inte bara representerade kungens söner Castor och Pollux men även platsen dör Sköna Helena var född. Läs mer under länken här.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste stränderna är Pantazi och Voulimeneas.