havsnara-byggnadsklara-tomter-utsikt-medelhavet-stoupa

Havsnära, byggnadsklara tomter med magnifik utsikt över Medelhavet i närheten till Stoupa

Beskrivning

Havsnära, byggnadsklara tomter med magnifik utsikt över Medelhavet i närheten till Stoupa: ett tillfälle för dig som vill bygga tillsammans med din bästa vän eller satsa på uthyrningsverksamhet. I priset ingår godkända bygglov till sista december 2021 för två hus på båda tomterna. Färdiga ritningar finns och ägaren kan slutföra byggprojektet i tid för ett eller alla hus. Är du intresserad av detta alternativ så kan vi lämna en offert på nyckelfärdiga hus/husen. I de angivna priserna ingår också slutförande av en bekväm bilväg till tomterna. El och vatten finns i närheten så du behöver inte räkna med stora omkostnader för att dra el-och vattenledningar.

Objekt ID: EKJ1836, Neochori, Stoupa, Mani

Tomterna gränsar till en grotta och det finns ingen risk för att någon ska bygga ett hus som kan förstora den magnifika utsikten. Kostnaden att förbereda tomterna för bygget beror på om du vill bygga i två nivåer (till exempel en för hus, den andra för poolen) men du behöver räkna med cirka 5-10000 €.  Bygglovet ingår i köpet och är följande:

Tomt nummer ett = 1077 kvm

  • Bygglov: Ett hus i 2 våningar på totalt 148,50 kvm
  • Bottenvåningen: 90 kvm (9,00 x 10,00). Ingång och 2 sovrum + förvaring och trappor upp till första våningen
  • Förstavåning:  58,50 kvm (6,50 x 9,00). Kök och badrum
  • Ritningar skickas på begäran

Tomt nummer två = 1242 kvm

  • Bygglov: två hus i 3 våningar på totalt 207 kvm. Ett hus på 107 kvm, andra hus på 100 kvm. Varje hus har ett förråd i källaren
  • Bottenvåning: hus ett 56 kvm, hus två 51 kvm. Består av: kök + vardagsrum + toalett
  • Förstavåning: hus ett 51 kvm, hus nummer två 49 kvm. Består av: 2 sovrum och 1 badrum
  • Ritningar skickas på begäran

Övriga fakta du borde veta om

Neochori, Stoupa, Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 55 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden.