grekland-bygg-hus-agios-nikolaos

Galen i Grekland? Bygg ditt hus i den charmiga fiskebyn Agios Nikolaos, bara 1 km från stranden!

Beskrivning

Galen i Grekland? Bygg ditt hus i den charmiga fiskebyn Agios Nikolaos, bara 1 km från stranden! En perfekt investering för dig som vill bo och leva i en grekisk by: Agios Nikolaos, ett levande samhälle året runt och en populär fiskeby. Ditt hus kommer bara att ligga 1 km till Pantazi stranden och med gångavstånd till tavernor och butiker i Agios Nikolaos.

Objekt ID: EKJ1824, Agios Nikolaos, Mani

Tomten ligger mitt i samhället, tryggt och i närheten till all service den charmiga fiskebyn erbjuder! På tomten finns idag ett gammalt hus byggt i början av 1900-talet. Du kan välja om du vill satsa på en renovering (en omfattande en) eller om du istället vill riva huset och bygga ditt grekiska hem från noll. Bygger du ett tvåvåningshus med en terrass så ser du havet och hamnen. Nedan exempel på en smart design för ett hus mitt i samhället.

På tomten finns idag även en separat byggnad med badrum och toalett, samt en mindre trädgård med några apelsinträd. Vi kan även hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag. Läs gärna om våra partner här.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 85000 €, bud accepteras
 • Tomt: ca 350 kvm med både vatten och el
 • Bygglov: nuvarande hus (från 1900) är på 60 kvm, kan byggas upp (eller byggas nytt) upp till 200 kvm
 • Närmaste strand: Pantazi strand ca 1 km, Stoupa strand ca 5.4 km
 • Närmaste taverna: ca 150 meter
 • Närmaste livsmedelsbutik: ca 300 meter
 • Flygplats Kalamata: 58 km
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Våra egna tips för dig som vill bygga i Grekland
 • Frågor och svar angående tillstånd och kostnader

Agios Nikolaos, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos. På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger denna vackra och oförstörda lilla fiskeby: Agios Nikolaos.

Perfekt resmål för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Nikolaos brukade även kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne” eller liten Eleni: ​​”Selinitsa, månen ryser när den hör ditt namn, medan Paris smeker Eleni”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja. Agios Nikolaos har en hel del tavernor och kaféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola.