Hyr-huset-familjesemester-Grekland-Stoupa

Familjesemester i Grekland: hyr huset 150 meter från stranden i Stoupa, Peloponnesos

Beskrivning

Det kan ibland vara svårt att hitta ett hus som passar för en familjesemester i Grekland och Peloponnesos men vi har lösningen på problemet! Hyr huset ”Lakonia hem”: 150 meter från stranden i Stoupa och för 6 upp till 8 personer. Ingen fara om du behöver jobba lite under tiden som resten av familjen njuter av stranden i Stoupa: WiFi fungerar tillräckligt bra för att du ska kunna slutföra dina arbetsuppgifter. “Lakonia hem” är ett gammalt traditionellt stenhus, restaurerat med kärlek och omtanke samt utrustat med hög standard. Varje rum har egen luftkonditionering och takfläkt.

Objekt ID: UNT1810,”Lakonia hem”, Stoupa

Bottenvåning:

  • ett fullutrustat kök (inklusive disk- och tvättmaskin)
  • ett stort vardagsrum
  • bäddsoffa för två
  • en toalett

Övervåning:

  • ett badrum
  • tre sovrum: två dubbelrum med eget duschrum och toalett
  • ett sovrum med två enkla sängar

Priser i euro och per natt+betalningsvillkor

  • April, Maj, Oktober: 120 euro
  • Juni, September: 145 euro
  • Juli, Augusti: 160 euro

Minsta bokning är på 7 dagar. Vid bokning betalas en depositionsavgift på 15 % av totalpriset. Betalning sker via banköverföring och är återbetalningsbar vid avbokning senast 21 dagar innan ankomst. Efter 21 dagar tillämpas ingen återbetalning. Resterande belopp betalar ni via kort på platsen. I priset ingår städning och byte av handdukar och sängkläder två gånger i veckan.

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!