familjesemester-grekland-bekvam-villa-pool

Familjesemester i Grekland utan stress och bekymmer? Hyr en bekväm villa med pool i närheten till Kalamata

Beskrivning

Längtar du efter familjesemester utan stress och bekymmer? Hyr en bekväm villa i närheten till Kalamata: en generös pool, tystnad och lugnet men nära till stränder och storstadsliv! Villa ”Sinnesfrid” totalrenoverades i 2017 och erbjuder dig en modern inom- och utomhus miljö.  En oas för alla stressade människor, ett smultronstället för att umgås med vänner och familjen. Huset ligger i Mikra Mantineia i närheten (8 km) till den livliga Kalamata. Gratis och snabb WiFi, privat parkering, en ljuvlig olivträdgård och väldesignat poolområde med vacker nattbelysning.

Objekt ID UMM1914, ”Peace of mind”, Mikra Mantineia

 • 2 stora sovrum (ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar)
 • ett fullutrustat kök med matplats
 • ett stort vardagsrum med bäddsoffa och fåtöljer
 • ett stort badrum med dusch och tvättmaskin

Priser i euro och per natt samt bokningsvillkor

Den kortaste vistelsen är 4 nätter. I priset ingår turistskatt, WiFi, städning samt byte av handdukar och sänglinnen varje tredje dag.

 • 1 april till 15 juni: 130 euro
 • 16 juni till 30 juni: 160 euro
 • 1 juli till 31 juli: 240 euro
 • 1 augusti till 31 augusti: 280 euro
 • 1 september till 31 september: 160 euro
 • 1 oktober till 31 oktober: 130 euro
 • 1 november till 31 mars: 90 euro

Vid bokningen betalar du 30 % i depositionsavgift via banköverföring som är återbetalningsbar om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter återbetalas inte depositionen. Resterande belopp betalar du efter de 60 dagarna via banköverföring. Incheckning kl. 14.30, utcheckning klockan 11.30. Inbetalning sker via banköverföring och i din bokningsbekräftelse hittar du GPS länk till husen (länken nedan hänvisar bara till området).

Nyttig information och länkar:

Mikra Mantineia, Messinia Avia, Kalamata, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos. Bara 10 minuters körväg och ca 15 km sydost om Kalamata ligger Avia Messinia med sin karga, vackra natur med fantastisk panoramautsikt över Messiniabuktens blåa och turkosa kristallklara vatten. Namnet kommer från den mytologiska kungen av Messenien Kresphontis, som namngav området efter Herkules dotter Avia.

I området finns de små samhällena AviaAkrogiali och Megali Mantineia och utsikten från Taygetosmassivets västra fot del ger en fantastisk utsikt över bukten och Kalamata. Då området är kuperat och stränderna ligger nära bergen hittar du är inte här några klassiska sandstränder som i andra områden. Här är det klart stenigare stränder och vikar som föredras av grekerna själva. Hela kuststräckan ända ner till Mani är mycket seglingsvänlig och det går även snabbt att segla över till västra sidan av Messiniabukten eller runt mot sydöstra delarna av Peloponnesos. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om våra andra områden.