Ett charmigt hus med karaktär för dig som vill hitta lugnet men ha nära till stränder och tavernor

Beskrivning

Till salu ett charmigt hus med karaktär och utvecklingspotential för dig som vill hitta lugnet men ändå ha nära till stränder och tavernor. Vackra och tysta kvällar med oförglömliga solnedgångar utlovas! Skulle du tröttna på tystnaden så tar du dig till den livliga byn Stoupa på ca 10 minuter med bil. Där hittar du också en bra supermarket, två badstränder och massor med tavernor som serverar maten året runt. “Om fler av oss värderade mat och glädje och sång över hamstrat guld, skulle världen vara bättre.” – J.R.R. Tolkien.

Objekt ID: OC861, Pyrgos, Stoupa, Mani

Detta tvåvåningshus på 120 kvm renoverades i 2010 och har fortfarande potential att utvecklas: du kan få bygglov upp till 200 kvm boyta. Det som du inte behöver tänka på är att förbättra utsikten: från verandan kan du njuta av spektakulära solnedgångar varje kväll.

  • Bottenvåning: öppen planlösning vardagsrum och kök, ett badrum och ytterligare två rum som kan omvandlas till sovrum eller studios
  • Övervåning: ett sovrum med utgång till en vacker veranda

Övriga fakta du borde veta om

  • Pris: 180000 €
  • Boyta: 120 kvm
  • Tomt: 2000 kvm
  • Strand: närmaste stränder, Stoupa (sandstrand) och Agios Nikolaos (stenstrand)
  • Flygplats Kalamata: 70 minuter med bil
  • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
  • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
  • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Pyrgos, Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

Pyrgos (eller Pirgaki) ligger ca 10 minuter bilväg från turistbyn Stoupa. En  vacker och oförstörd byn med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!