till salu byggtomter havsutsikt privatlage villaomrade stoupa mani

Två byggtomter med bedårande havsutsikt och privatläge i ett populärt villaområde i Stoupa, Mani

Beskrivning

Till salu två byggtomter med bedårande havsutsikt och privatläge i ett populärt villaområde i Stoupa, Mani. Många internationella grannar och endast 3 km til den populära turistbyn Stoupa: lämna bilen hemma och cykla till stränder och tavernor! Bygg ett familjehem och skapa minnen för livet: “At the end of the day, it isn’t where I came from. Maybe home is somewhere I’m going and never have been before.”― Warsan Shire

Objekt ID: PHI2026, Frigano, Stoupa, Messinia Mani

Frigano är ett omtyckt dock ganska tätbebyggt villaområde. Båda tomterna ligger högre upp och det är ingen risk att någon ska bygga framför dig och förstöra den vackra utsikten. Med Taygetos i ryggen och havet framför dig kan du bygga upp till 200 kvm meter på varje tomt. Både el och vatten finns i närheten och tomten nås via en grusväg. Vår partner, från det lokala byggföretaget som har en enorm erfarenhet, hjälper dig med husbyggnation, husplanering och ritningar. Ta en titt på exempelbilderna nedan där husen byggs i balans med platsen och naturen.

Övriga fakta du borde veta om

Frigano, Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis skrev Zorba the Greek när han bodde här i Stoupa och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden.