Bygg ditt eget hus i Grekland: havsvy, gångavstånd till tavernor och cirka 2 km till stranden

Beskrivning

Förverkliga dina drömmar och bygg ditt eget hus i Grekland så som du vill ha det! Intressant tomt med havsvy, gångavstånd till tavernor och cirka 2 km till stranden i Agios Nikolaos samt en vacker olivlund. ”Om ett hem inte har en trädgård och ett gammalt träd förstår jag inte var livets glädjeämnen skulle komma ifrån”- Lao-Tse

Objekt ID: EKJ1818, Agios Nikolaos, Mani

En byggtomt på 2292 kvm med ett eftertraktat läge: endast 600 meter till den charmerande fiskebyn Agios Nikolaos och ca 2,5 km till Pantazi stranden. Utmärkt investering även för dig som planerar att starta uthyrningsverksamhet! Du kan bygga ett eller flera hus: du har byggtillstånd upp till 200 kvm. För att njuta av havsutsikten kommer du behöva bygga tvåvåningshus. Förutom den fantastiska havsutsikten hittar du på tomten 70 producerande olivträd och du kan räkna med ca 500 liter av ”det gröna guldet” per år. På tomten finns vatten, el och telefonlinje.

Vi kan även hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag. Läs gärna om våra partner här

Övriga fakta du borde veta om

Agios Nikolaos, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger denna vackra och oförstörda lilla fiskeby.

Perfekt resmål för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Nikolaos brukade även kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne” eller liten Eleni: ​​”Selinitsa, månen ryser när den hör ditt namn, medan Paris smeker Eleni”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och kaféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola.