bygg-dromhus-medelhavet-peloponnesos-grekland

Bygg ditt drömhus vid Medelhavet i närheten till Kardamyli, Peloponnesos, Grekland

Beskrivning

Vill du bygga ditt drömhus vid Medelhavet? Välkommen till Peloponnesos, det klassiska Grekland! Vi har en stor tomt till salu, med utsikten mot mäktiga Taygetos och Det Stora Blå samt endast ca 5 km från den anrika Kardamyli! ”There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.” – Paulo Coelho

Objekt ID: EKJ1826, Agia Sofia, Kardamyli, Messinia Mani

Här kan du bygga upp till 200 kvm: ett stort hus eller flera mindre hus. Gott om plats för pool, planering av BBQ och social yta och långt ifrån turistruschen i Kardamyli eller Kalamata. Frukta inte att någon ska bygga framför ditt drömhus: tomten har kanonbra höjdläge och garanterar fri utsikt samtidigt samt som den är lätt tillgänglig från vägen. Notera: ägaren accepterar bud!

Vi kan även hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag. Läs gärna om våra partners här

Övriga fakta du borde veta om

Kardamyli, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

Kardamyli ligger 15 meter över havet och är en av södra Medelhavets bäst bevarade hemligheter. Vissa kallar Kardamyli för en “New Côte d’Azur” och här har du chansen att träffa berömda konstnärer och njuta av många kvällar med jazzmusik. Kristallklart blått vatten, majestätiska cypresser, vilda olivlundar och avlägsna snötäckta berg.

Byns läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och Kardamyli besöks året om av både vandrare och badsugna turister. En exklusiv, liten, oförstörd by som stoltserar med storslagna villor, förtrollande stenmaisonetter, frodiga trädgårdar, en pittoresk hamn och fantastiska stränder där du kan träffa en och annan känd skådespelare, filosof, forskare eller författare.

Enligt Homeros var staden Kardamyli en av de sju städer som utlovades av Agamemnon till Achilles för att han skulle återuppta kampen under Trojanska kriget. Och oavsett om du tror eller inte tror på de mytologiska hjältarna så kommer du att njuta av den charmiga bergsbyn med en liten hamn, stränder, restauranger, bergsstigar och historiska ruiner.