Semester-Agios-Nikolaos-Mani-havsutsikt

Agios Nikolaos: familjesemester, havsutsikt, 800 m till stranden och tavernor i en mysig fiskeby

Beskrivning

Semester i Agios Nikolas för dig som vill ha havsutsikt, närhet till sandstranden och längtar efter kristallklart, smaragdfärgat hav. De vackert designade och bekväma stenhusen erbjuder dig möjlighet till långa, sköna frukostar med havsutsikt eller tidiga simturer i Medelhavet: Pantazistranden ligger på 2 minuters promenad från husen. Det tar lika lång tid att promenera till närmaste tavernan och centrum i den charmiga fiskebyn Agios Nikolaos. ”Dofterna samlas, och luften blir tung, ta mig till havet och stanna tills natten blir dag” Peter Lundblad.

Objekt ID: AN0618,”The star sisters”, Agios Nikolaos

Komplexet består av fyra moderna, bekväma och vackert inredda tvåvåningshus. Varje hus har en balkong på övre våningen med utsikt över havet och en hemtrevlig veranda på bottenvåningen. Asterope, Calaeno, Alcyone och Taygeta har var och en sovplatser för upp till fyra personer:

  • ett sovrum med dubbelsäng på övervåningen + ett badrum
  • en bäddsoffa för två på nedre våningen + en toalett

Bekväma sängar och bäddsoffor, gott om socialt utrymme i vardagsrummet (öppen planlösning) och behändigt kök. Bilen parkerar du på området, städning och byte av linnen och handdukar sker varje tredje dag. Ange vid bokningen om du vill bli hämtad på flygplatsen i Kalamata (obs! priset offereras separat).

Pris per natt och betalningsvillkor för korttidsuthyrning

Den kortaste vistelsen är 3 övernattningar och vid bokning betalas en depositionsavgift på 30% av totalpriset. Betalning sker via banköverföring. Resterande belopp betalas vid ankomst eller via banköverföring innan ankomst. Depositionsavgiften är återbetalningsbar vid avbokning senast 60 dagar innan ankomst.

  • Januari – April 85 euro
  • Maj – Juni 90 euro
  • Juli – Augusti 120 euro
  • September – 90 euro
  • Oktober – December 85 euro

Nyttig information och länkar:

Agios Nikolaos, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger denna vackra och oförstörda lilla fiskeby. Perfekt resmål för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Nikolaos brukade även kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne” eller liten Eleni: ​​”Selinitsa, månen ryser när den hör ditt namn, medan Paris smeker Eleni”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och cafeér som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola.