10-km-Kalamata-5-min-stranden-Sandova

10 km från Kalamata, 5 min bilresa från feststranden Santova, 216 kvm boyta och inredningsbar källare

Beskrivning

Lyxhus 10 km från Kalamata och 5 minuters bilresa från feststranden Santova. Något för dig som vill blanda medelhavsklimat med avkoppling och storstadens närhet. Santovastranden är en sand- och klapperstensstrand och en av de mest kosmopolitiska stränderna i området med flera strandbarer och sommarfester där kända Dj i Europa klass uppträder. Perfekt för dig som håller med Oscar Wilde: ”Livet är en alldeles för viktig sak att tala allvarligt om”.

Objekt ID: OC735, Megali Mantineia, Avia

Friliggande hus med mycket hög standard som ligger i utkanten av en traditionell Maniby i Avia, ca 10 km från Kalamata och fem minuters bilresa från sand och klapperstensstrand vid Santova. Byn ligger i en jordbruksbygd, med varmhjärtade invånare främst greker, och har tre tavernor som är öppna året runt och ett kafé som även erbjuder måltider samt en liten servicebutik. Hittar du inte vad du letar efter så kan du alltid åka till Kalamata där det finns stormarknader, massor av tavernor, butiker och kaféer, sjukhus, banker mm. Huset är i tre våningar, byggd av lokal sten och har en boyta på 216 kvm med inredningsbar källare på 56 kvm samt täckta balkonger på 26 kvm. Fantastiska solnedgångar, tystnad och doft av olivlundarna!

Bottenvåning

Öppen planlösning som kan användas som lekrum, verkstad, ytterligare vardagsrum etc. Här finns även pannrum, grovkök, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt källare och förråd.

Första våningen

 • Matrum med italienska keramiska golvplattor, Jøtul braskamin och franska dörrar till balkongen. Entrédörr på framsidan av huset
 • Kök med måttbeställd inredning och köks-ö, allt med bänkskivor i granit. Vitvaror (även diskmaskin) av hög kvalitet
 • Vardagsrum nås från matsalen genom stenvalv och har massivt trägolv i amerikansk ek, infällda bokhyllor i ek och klimatanläggning
 • Gästtoalett
 • Sovrum med eget stort och lyxigt badrum

Andra våningen

 • Ett stort sovrum med garderober, luftkonditionering och stor balkong mot väster med havsutsikt
 • Ett andra stort sovrum med garderob, luftkonditionering och fransk balkong mot söder
 • Badrum

Villan ligger i en olivlund på 5 025 kvm ovanför Rema Milli ravinen. Det finns en uppvuxen trädgård med blommor och buskar som omger en stenlagt gård med parkering för flera bilar. samt terrasser med 79 mogna olivträd, apelsin-, citron- och äppelträd. Hela trädgården har automatiskt bevattningssystem samt utomhusbelysning samt fjärrstyrda grindar med intercom. På tomten finns även en 20.000 liter septitank .

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 525000 €
 • Byggår: 2006
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Boyta: 216 kvm + 56 kvm källarvåning+ täckta balkonger 26 kvm
 • Tomt: 5 025 kvm
 • Strand: 5 minuter
 • Golf: 60 minuter
 • Flygplats Kalamata: 25 min
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Megali Mantineia, Messinia Avia, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

Bara 10 minuters körväg och ca 15 km sydost om Kalamata ligger Avia Messinia med sin karga, vackra natur med fantastisk panoramautsikt över Messiniabuktens blåa och turkosa kristallklara vatten. Namnet kommer från den mytologiska kungen av Messenien Kresphontis, som namngav området efter Herkules dotter Avia.

I området finns de små samhällena AviaAkrogiali och Megali Mantineia och utsikten från Taygetosmassivets västra fot del ger en fantastisk utsikt över bukten och Kalamata. Då området är kuperat och stränderna ligger nära bergen hittar du är inte här några klassiska sandstränder som i andra områden. Här är det klart stenigare stränder och vikar som föredras av grekerna själva.

Hela kuststräckan ända ner till Mani är mycket seglingsvänlig och det går även snabbt att segla över till västra sidan av Messiniabukten eller runt mot sydöstra delarna av Peloponnesos. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om våra andra områden.