Marie Pantzar_Husigrekland.se asistent i Sverige

Marie Pantzar

HouseFinders mäklarassistent i Sverige

marie pantzar kop hus greklandKul att du vill veta mer om mig och jag hoppas att jag kan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar, så som Elwira och Elias hjälpte mig!

Jag är en social person som älskar att umgås med människor och vill lära mig nytt hela tiden.

Jag har en stor familj som ger ett rikt liv och jag har en bredd  arbetsbakgrund.  Jag har jobbat som Postkassör, Ekonomiassistent, Dagmamma, Sekreterare, och även Mäklarassistent med försäljning i Norrköping och Spanien.

Försäljning och besök i Spanien gjorde att jag ville se mera av Europa. Jag har alltid känt varmt för kundkontakt och att finnas till för varje kund och få hjälpa till har varit en motivering för att uppnå mål.

Resor har också varit en stor del av mina drömmar och det har lett till att vi har rest mycket även om familjen är stor.

Långa och korta resor, resor i Sverige och resor utomlands. Jag är övertygad att all dessa resor och alla möten med människor gjort mig till den öppna och sociala personen jag är idag. Och en resa gav mig möjlighet att träffa Elwira och Elias och vara en del av deras HouseFinders team!

Vi har bilat och flugit runt till i olika delar av Europa innan vi plötsligt fick för oss att båtluffa i Grekland för 26 år sedan. Efter det har vi besökt Grekland många gånger och 2012 köpte vi vår segelbåt som har tagit oss runt till olika fantastiska öar i Grekiska övärlden men allt har ett slut och vi kände att vi hade seglat färdigt 2018. Vi ville uppleva mera av Grekland och kanske hitta vårt eget hus och det föll sig naturligt att titta på fastlandet och då särskilt på Kalamata med sitt fina klimat och alla möjligheter runt om att besöka och upptäcka.

2022 gick denna dröm i uppfyllelse tack vare Elwira och Elias, HouseFinders Peloponnese kunde vi genomföra vår dröm om ett eget hus och att vara en del av Grekland. Läs gärna mer om min resa här. Det känns fantastiskt kul att jobba i deras team och du kan mejla mig direkt om du har frågor och funderingar relaterade till husförsäljning eller husuthyrning i Messinia, Peloponnese. Nedan de 2 närmaste stränderna som vi kan besöka när vi är i vårt grekiska hem!

Mina råd till dig som också vill hitta din drömfastighet i Grekland

Det viktigaste enligt mig är att känna in det område där du har tänkt att leta hus eller tomt. Åk ner o försök att stanna åtminstone en månad så du får lite känsla för vad som finns att göra, trevliga restauranger, fin strand eller utflykts möjligheter mm. Tänk igenom vad som är viktigt för dig.

Du kanske har möjlighet att jobba på distans och då är det ju lämpligt att hyra ett hus eller lägenhet i området som du har tänkt dig. Då finns vi till hands och kan hjälpa till. När du sedan har bestämt dig för vilket område, då kommer vi till en viktig fråga, din budget. Vill du bygga tänk på att det tar tid att bygga hus men är du redo så kan vi hjälpa dig med kontakt till ett seriöst byggbolag

Innan vi börjar leta bör du då ha satt en budget och gärna också hur boendet ska ligga. Dumt att börja leta på mäklarsidor och gå efter försäljningspriset då det är så mkt mera som är viktigt. Du stressar upp dig själv o din mäklare helt i onödan. Tänk på att det tillkommer en del avgifter som man kanske inte räknar med så ha en reserv till dessa.

Nu är du redo boka ett möte med Elwira och Elias som är lyhörda för dina önskningar och blir din förlängda arm i letandet efter just ditt drömboende. Tänk på att din budget kanske inte räcker till allt. Vad är du beredd att kompromissa om? Ställ den frågan till dig själv innan ni börjar leta. Nedan några bilder på vägen från Kalamata till West Mani. Många kallar det för ”wow-vägen”!

Mina råd till dig vill vill uppleva Mani

Mani har något för alla! För alla åldrar och intressen oavsett om du är intresserad av historia, vattensport eller vandring. Men du kan också börja lite smått: ett mysigt utflyktsmål till Kalamata och den härliga Frukt och Grönsaksmarknaden som finns onsdagar och lördagar. Där hittar du även kött, fisk, härliga ostar och massor av gott grekiskt vin. Är du inte här på onsdag eller lördag så kan du besöka slottet i Kalamata. Slottet är ganska tillgängligt, inte för många trappor och utsikten över staden är mycket vackert.

Instagram