leva-mellan-grekland-sverige-olikheter

30 mars, 2023

Leva mellan Grekland och Sverige: njut av olikheter och hitta din egen ”carpe diem” tid

Marie Pantzar (HouseFinders mäklarassistent i Sverige) skildringar om att leva mellan Grekland och Sverige: njuta av olikheter och hitta din egen ”carpe diem” tid i båda länderna.

Mars i Sverige: det blev en ganska fin vinterdag med tända ljus

Dagen börjar med jag hämtar tidningen och går och lägger mig igen för att läsa den fortfarande mörkt ute. Behöver ju inte gå upp då jag idag inte har någon tid att passa och ser dessutom att det snöar fortfarande 3e dagen i följd nu.

Efter det gör jag mig klar och tar med hundarna på en morgonpromenad. Massa kläder ska på som avslutas med mössa och tjocka vantar det är ju minus 9 gr så bägge hundarna behöver mot sin vilja täcken. Skönt även denna promenad gick fint utan att jag ramlade då det är is under snön som man inte ser.

Frukost med tända ljus det är ju fortfarande ganska mörkt ute tar nog ytterligare 1 timme innan dagsljuset kommer, usch detta mörker. Blir en ganska fin vinterdag ändå, solen kommer och lyser upp dagen några timmar innan mörkret kommer åter. Hann med att sitta på balkongen för att dricka mitt kaffe men då behövde jag renfällen och infravärme på. En ganska skön stund…Nu kommer mörkret fort och jag tänder massor med ljus och pysslar med lite av varje innan det är dags att ta kvällsmys. Åhh vad jag längtar SNART SNART åker vi söderut mot GREKLAND.

Mars i Grekland: det blev en riktigt fin vinterdag med sol, värme och fruktsallad

Vaknar ganska tidigt och det är mörkt ute än men vad gör det när jag har en så bra bok att läsa, Keplers Spindelmannen den trollbinder mig 1 timme innan det är dax att gå upp och dra på sig shorts, långärmad tröja och sandaler.

Solen kommer över Taygetos bergen och det kommer att blir en riktigt fin dag med sol o värme, det känns redan nu. Hundarna är lyckliga över att få komma ut och springa lite när vi går runt över bergen och kommer ner Pantazi stranden. Solen lyser nu så fint över havet så vi går ner till stranden en stund och bara njuter av den vackra utsikten så här dags är det ingen på stranden i mars. Fred som älskar att bada tar sig en simtur innan vi börjar vandra uppför igen och går genom olivlunden för att komma hem.

Vinkar och hälsar på några grannar, här säger man alltid Goddag eller Hej till den man möter och kanske också några ord innan man går vidare. Hemma.. Nu gör jag fruktsallad av härliga frukter som ska serveras med den Grekiska yoghurten, glöm inte honungen den lyfter allt. Sen sitter jag och njuter av blommor och den fantastiska utsikten över havet framför mig och Taygetos bergen bakom mig som en ram. Vilken härlig dag det ser ut att bli redan 17 gr och kl är bara 10 🙂

Livet mellan Grekland och Sverige: njut av olikheter och hitta din egen ”carpe diem” tid

2 dagar för samma person där jag, Marie, inser att livet i Grekland är lite enklare och kanske billigare med då alla kläder för vintern inte behövs. Visst blir det vinter i Grekland med men inte på samma vis. Inser att jag är priviligerad som kan bo i 2 länder och njuta av det bästa från dom bägge.

Nyttiga länkar

Instagram