leva-i-grekland-en-vision-bo-flexibel

30 oktober, 2018

Leva i Grekland: ha en vision om hur du vill bo och var flexibel


Drömmer du också om att leva i Grekland? För nästan ett år sedan flyttade Elias och jag från det trygga, digitala och välorganiserade Sverige till Grekland. Ett land som behöver vänta ett tag till för att upptäcka Swish, onlinebokningar och digitalt nätverkande. Ett land där det personliga mötet är fortfarande avgörande om du vill genomföra dina planer.

Leva i Grekland: hitta balansen mellan koncentration och distraktion

Vi jobbar hårt. Vi sliter och presterar, den ena deadlinen efter den andra. Vi planerar nästa projekt innan det pågående når sin slut. Och vi drömmer…Om livet som är mer balanserat och mer fritt, om tiden som räcker till lite mer, om möten som inte behöver avslutas efter 60 minuter och om utbildningar som vi har tid att smälta in.. För oss är “vårt” Grekland ett sätt att hitta balansen mellan koncentration och distraktion, mellan hårt drivna mål och rebellisk frihet, mellan regel och spontanitet. Vi vet hur vi vill bo och leva. Och många idéer kring utveckling av vår affärsidé byggs på det vi själva tror på och vill hjälpa andra med.

Remote uppdrag och utveckling av nya idéer

Både jag och Elias tog med oss konsultuppdrag från Sverige men redan i Sverige byggde vi och utvecklade husigrekland.se konceptet. “Hyr, bygg eller köp kring Kalamata. Permanent- eller sommarboende, korta eller långa uthyrningar, individuella eller gruppbokningar. Privatpersoner, företag eller intresseorganisationer”. Elias har full beläggning på sina uppdrag och största delen kring utveckling av HiG ligger på mina axlar (hittills). Det var nästan mer arbetstimmar än under vårt svenska liv men… Det är på något sätt lättare: vi jobbar hårt men sticker då och då till stranden. Vi jobbar hårt på vardagarna men sticker på kortare resor under helgerna.

Det krävs av oss båda en arbetsdisciplin för de flesta ickegreker vi träffar här har semester eller är pensionerade: “sorry, vi kan inte ta en längre lunch mellan 11.00 och 14.00 för vi jobbar”. Det krävs en hel del styrka när vi jobbar från kaféer som har utsikten mot stranden men det går. Vi vet ju att om bara några timmar kan vi också byta shorts mot badbyxor och vara med i leken.

Jobba utomlands: konsten att bygga och underhålla två nätverk

Både jag och Elias började leverera till våra kunder i Sverige redan den 2 januari 2018 från Grekland, direkt efter när vi och vår gamla Skoda hamnade i Grekland. Kanske mest av de svåraste bitarna i vårt pussel: att underhålla “gamla” relationer och bygga nya: knyta ihop det livet vi levde med det vi vill leva. Båda är livsviktiga för oss.

Nyttiga länkar

Instagram