kreativa livet Peloponnesos mosaikkonstnar Sparta

21 november, 2022

Det kreativa livet på Peloponnesos: besök en mosaikkonstnär från Sparta

hus grekland elwira housefinders 3Många som väljer att flytta permanent eller bo i Peloponnesos under längre perioder upplever att det kreativa livet blomstrar här.

Kanske är det kombinationen av dessa vackra berg, den strålande solen och det blå havet? Kanske är det enkelheten i att bo på den grekiska landsbygden med en kombination av alla dessa minnen från det antika Greklands historia? Men detta är verkligen sant: detta land öppnar ditt sinne och hjälper dig att upptäcka din kreativa och innovativa sida!

Den här gången skulle jag vilja bjuda in dig till ett besök i den magiska mosaikträdgården (MOSAIC ART GREECE) i staden Sparta. Ett litet paradis som skapades av Dimitra Colomvakou, född och uppväxt i Toronto Kanada. Dimitras föräldrar utvandrade från Mystras och Gythio till Toronto. Dimitra var i Grekland på somrarna och så småningom byggde hon en egen relation till landet. I maj 1997 tog hon beslutet att flytta permanent till Sparta. Om du är nyfiken på att veta mer om hennes ”varför Peloponnesos historia” vänligen klicka här .

Välkommen till Dimitras mosaikparadis i centrala Sparta

Jag och mina två kvinnliga vänner (blandade nationaliteter) hade länge pratat om att besöka Dimitra. I början av juni 2022 hade vi bestämt dagen och tidigt på morgonen åkte ”tjejerna från Nomitsi” till Sparta. Det är en drygt 2 timmars resa men vi hade mycket att prata om så tiden gick fort. Vi hittade Dimitras mosaikstudio utan några svårigheter och… Herregud, jag kommer aldrig att glömma den första känslan… På bara en sekund förflyttade jag mig till en helt annan värld…Känner du igen den känslan?

Och det handlar inte bara om Dimitras skapelser, som välkomnar dig vid entrén, utan det handlar mycket om Dimitras egen själ. Hennes kreativa och empatiska förmåga att bemöta människor och hennes sätt att se medmänniskan och naturen.

Det är som att öppna dörren till en drömland där lugnet, kärleken och harmonin svävar i luften. Varje mosaikverk är unikt. Materialen hon använder, som småsten, marmor, glas, skärs för hand och monteras på basen bit för bit. Jag och mina vänner blev förälskade i hennes konst från första stund.

Och vi pratade också med Dimitra om livet: ”Livet är kort eller hur? Så vi borde leva så som vi vill och inte så som andra säger till oss att vi borde vara. Tyvärr upptäcker vi ofta senare i livet vad vi brinner för. Det är väldigt viktigt att följa ditt hjärta och hitta något som attraherar dig och som du älskar att göra utan att tröttna på. Om ditt yrke är det du älskar, så är det inte ett yrke, det är ditt kall, det är en källa till ditt liv. Jag upptäckte att jag har mycket mer tålamod, uthållighet och mycket mer envishet när jag gör det jag älskar och valde själv att göra! ”

Det var en mycket givande dag för oss alla tre. På vägen hem till Mani satt vi lite lugnare i bilen, njöt av utsikten och omfamnade konstnären inom oss som väcktes under dagen. Tack Dimitra för din tid!

Länkar

 

Instagram