veta köpa fastighet grekland

26 december, 2018

Köpa renoveringsobjekt i Grekland med ROT och RUT avdrag från Sverige

Vill du köpa renoveringsobjekt i Grekland? Visste du att om du betalar skatt i Sverige så kan du göra ROT och RUT avdrag för arbetet som utförs i Grekland, precis på samma sätt som du kan göra för bostäder i Sverige? Ett renoveringsobjekt i Grekland är för många svenskar en längre men (i många fall) mer ekonomisk fördelaktig väg att nå drömmar om att äga eget boende i Grekland. Och det kan vara enklare än du tror.

Renoveringsobjekt i Grekland: det kan vara enklare än du tror

Redan 2017 var det drygt 1800 svenskar som drog nytta av avdraget med en skattereduktion på totalt 34 miljoner kronor (källa:Dagens industri) men det är fortfarande få som vet om de möjligheterna. Som svensk medborgare med extra boende utomlands har du rätt att anlita hantverkare med ROT-avdrag inom hela EU för en tillbyggnad, badrumsrenovering eller annat arbete.

Regler för ROT avdrag

Den mest säkra källan som du ska kolla är så klart Skatteverket men vi hittade flera andra källor som kan hjälpa dig att förstå och använda dig av fördelarna med renoveringsarbete i Grekland, eller i annat EU-land.

Köpa fastighet i Grekland: planering

“Vi vill köpa fastighet i Grekland, kan du hjälpa oss?”, det är rätt så vanligt mejl som brukar öppna många intressanta konversationer. Inget svar är det likt eftersom allas story är unik men det finns några steg som är gemensamma.

  • Ditt eget mål. Sommarhus eller permanent boende? Vill du dryga ut din ekonomi och hyra ut huset till andra?  Odla din egen mat?
  • Området. Vill du köpa hus i Grekland för att både åka skidor och sola?  Vill du hyra ut till andra turister som har golf- eller dykintresse? Är du ute efter lugnet?
  • Budget. Du borde ha finansieringen och budgeten klar innan du planerar att leta och investera. Och finansieringen borde säkras i Sverige

Frågor och funderingar? Kontakta oss via mejl eller telefon: vi har kontakter med mäklare, designföretag, arkitekter och byggare och kan hjälpa dig att genomföra ditt drömprojekt!

Nyttiga länkar

Instagram