Köpa hus, lägenhet, tomt i Thessalonikiområdet

Vill du köpa hus, lägenhet eller tomt i Thessalonikiområdet?

Vill du köpa hus, lägenhet eller tomt i Thessaloniki med omnejd? Vi har betrodda partners som kan hjälpa dig att hitta det du letar efter. Den vackra staden ligger högt på önskelistan och är även en favorit för grekerna själva som gärna åker till de vackra närområdena över helgerna. Sedan ett tag tillbaka fick Elwira en hel del förfrågningar om möjligheten att investera i Thessaloniki eller närliggande Chalkikidi.

Ta sig till Thessaloniki med omnejd

Thessaloniki (eller Saloniki som många greker säger) ligger vid Thermaiska bukten i Makedonien och har ca 1 miljon invånare. Här finns fantastisk shopping, många kristna och byzantinska kyrkor och byggnader att titta på, muséer, en fantastisk strandpromenad och ett fantastiskt nattliv på kvällarna.

Det går direktflyg från både Göteborg och Stockholm så du kommer utan svårighet att nå din semesterbostad. Du kan även nå Thessaloniki via hamnen i Igoumenitsa (ca 3,5 timmar).

Makedonien och Thessaloniki

Den vackra staden Thessaloniki ligger i Makedonien och längs de centra och östra delarna av Thermaiska bukten. I närområdet finns många platser värda din uppmärksamhet: Halkidiki, ön Thassos, Katerini och Edessa.

Är du osäker kan du fråga de flesta greker som bor i Sverige så har de alltid någon plats i Thessalonikiområdet som de tycker är fantastiskt.

Thessaloniki är en historisk kuststad och grundades 315 f.Kr av den Makedoniske Kassander som döpte staden efter sin fru och tillika Alexander den Stores halvsyster.

Hon fick sitt namn efter Kung Filip II av Makedonien efter att han fick besked om hennes födelse samma dag han besegrade thessalierna. Namnet betyder ”seger över Thessalierna” (Thessalo Níke). I det Bysantinska riket var staden den näst viktigaste och näst största efter Konstantinopel.Till skillnad från Aten finns här gröna parker och torg. 

Köpa hus, lägenhet, tomt i Thessaloniki eller närliggande områden

Om du är intresserad av att investera i området och vill ha mer information och exempel på objekt som kan passa din budget och önskemål ta kontakt med Elwira via mejl eller telefon 070-3247949 så guidar hon dig vidare.

Vill du prata om att bedriva affärsverksamhet i området och vill du investera i ett objekt med avkastning? Vår partner i Thessaloniki hjälper dig med all information som du kan tänka dig behöva.

Du kan även fylla i intresseanmälan på vår sida så kontaktar Elwira dig inom 24 timmar.

“Taking the first step is the most important part of every journey of discovery and, without a doubt, the most significant” Plato