13 juni, 2018

Vill du köpa hus eller lägenhet i Grekland? Satsa på fastlandet!

Vill du köpa hus eller lägenhet i Grekland? Glöm öarna och satsa på fastlandet och Peloponnesos: ”På Peloponnesos finns allt som de grekiska öarna har, fast med extra allt” skrev Susanne Ljung i Expressen och för dig som vill investera i semester- eller permanentboende finns det bara fördelar!

Varför investera i Grekland

Detta skriver andra källor om investeringar i Grekland: Marknaden har sedan 2008 rasat med 50-60 % i vissa delar av Grekland, medan andra delar haft lägre värdeminskningar på kanske 25-35%. Senaste tiden är det stort sug efter korttidsuthyrningar nära kusterna från stora delar av Europa under juli-augusti månad. Detta gör att marknaden stabiliserat sig sedan årsskiftet 2018 och i vissa områden har priserna börjat stiga igen. Så tiden för att investera är mycket bra (källa ett och källa två).

Varför investera i Peloponnesos

Området vi jobbar med, Peloponnesos och särskilt Messinia är välbesökt av tyskar och engelsmän och Greklands turistråd håller på att bygga upp området bl.a genom att utöka flygkapaciteten på Kalamatas flygplats. Ett av målen är också att verka för att Peloponnesos ska vara ett åretrunt-resmål och då olika aktiviteter som cykling, vandring etc är mycket populärt. Det går direktflyg från Stockholm under perioden mars-oktober. Och det finns även direktflyg från Danmark, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Polen. Hela området har de senaste 10 åren fått ökat intresse från turister och andra besökare (källa ett och källa två). Peloponnesos älskades tidigare av tyskar, norrmän och engelsmän men nu återupptäcks området även av svenska resebyråer då man åter börjar med destinationer på norra delen av Peloponnesos. Då Peloponnesos inte har många stora semesterkomplex med all-inclusive etc är området mycket bra för de som är ute efter det hemtrevliga och genuina boendet som erbjuds (källa ett och källa två).

Investera i Peloponnesos? Ja, men vilken del av den vackra delen är bäst?

Det är så klart omöjligt att svara på! Vi själva tycker att området kring Kalamata är bäst och på vår sida hittar du säljobjekt i Messinia men det finns många som istället föredrar nordöstra Peloponnesos kring exempelvis Korintos, Nafplio och Tolo eller Thessaloniki. Har du själv din egen favoritdel på fastlandet? Mejla eller ring Elwira så kollar vi runt även utanför Messinia.

Nyttiga länkar

Instagram