kopa-hus-lagenhet-Grekland-sandstrand

10 juli, 2017

Vill du köpa hus i Grekland i närheten till en sandstrand?

Drömmer du om att köpa hus eller lägenhet i Grekland med närheten till en gyllene sandstrand? Titta närmare på fastlandet i Peloponnesos och extra noga på området Messinia.

Sydvästra Peloponnesos – Grekiska Solkusten

Sydvästra Peloponnesos är allt mer populärt för de som vill köpa ett semesterhem i Grekland och det är inte svårt att förstå varför: här hittar du Greklands finaste klimat sommar och vinter. Under sommaren fläktar havet runt halvön, och på vintern är det mildare här än någon annanstans i Grekland. Trots det ökade intresset från utländska köpare lyckas Messinia bevara sin typiskt grekiska atmosfär.

Sandstränder på Peloponnesos

Det finns en del sandstränder på Peloponnesos som är kända och välbesökta, bland annat: Zagastranden i Koroni eller Kalogria Beach i Stoupa. Kom dock ihåg att urvalet av fina sandstränder är nästan helt obegränsat här! Det är här i Messinia området som du kan hitta orörda vikar och vara helt själv med din egen upplevelse och hitta icke ”döpta” ställen som väntar på att bli upptäckta. Se nedan vår egen karta (i alfabetisk ordning) med de mest kända sandstränderna kring Kalamata (klicka på solparasoll för att se kort beskrivning):

Hus i Grekland, Peloponnesos, Messinia

Hyr- och säljobjekt som du hittar på husigrekland.se finns i en del av Peloponnesos: Messinia. Messeniens läge mellan Taygetosbergen i norr och medelhavet i söder höll landskapet relativt isolerat under lång tid. Messinia har ett behagligt klimat och en lång turistsäsong där både soldyrkare och upplevelse nyfikna vandrare kan hitta något de gillar.

Funderar du på att köpa hus, tomt eller eget hus i Peloponnesos eller någon annanstans i Grekland är det helt rätt läge nu. Priserna har gått ner sedan slutet av 2008 och har nu börjat stabilisera sig men är fortfarande lägre än på mycket länge. Peloponnesos har dock inte haft samma dramatiska nedgång som t.ex Aten som drabbats mycket hårdare av lågkonjunkturen. Kom dock ihåg att det är en skillnad på att köpa en lägenhet i Sverige vs köpa en lägenhet i Grekland.

Vill du köpa eller hyra ett sommarhus via oss så hittar du våra objekt fördelade enligt följande:

 

Instagram