Flyg till Aten, hyr bil och nå Stoupa i Peloponnesos på bara 3 timmar!

husigrekland.se hyr ut eller säljer boende i Peloponnesos kring Kalamata och ett av de mest populära områdena är turistorten Stoupa. För att komma hit kan du välja mellan två flygdestinationer: Aten eller Kalamata.

Sommarhus eller permanent boende?

Oavsett om du väljer att investera i Stoupas fastigheter eller tomter för att hyra ut till andra eller om du vill ha fastigheten som ett sommar- eller permanentboende så ligger det i mångas intresse att nå målet snabbt och bekvämt. Landar du i Kalamata så är det ingen fara: på ca 45 minuter är du på plats. Dock har denna flygplats (än så länge) endast direktflyg från Stockholm och Köpenhamn under maj – oktober. Väljer du att flyga till Aten så kan du hyra bil direkt på flygplatsen och köra till Stoupa på 3,5 timme. Och då inklusive en fikapaus på vägen!

Kort om Stoupa

Stoupa i Peloponnesos är sedan länge grekernas, tyskarnas och engelsmän semesterparadis, men vi hoppas att även skandinaver upptäcker denna charmiga lilla by. Längs Stoupas livliga strandpromenad och pittoreska hamn hittar du mysiga caféer och tavernor som bjuder på både utsökt mat (nästan hemlagad) och en fantastisk utsikt över bukten och havet.

Två stränder i Stoupa

Stoupa har två riktigt fina sandstränder:

  • Stoupa beach ligger mitt inne i staden med strandpromenaden och dess tavernor och souvenirbutiker som närmaste granne
  • Norr om Stoupa centrum ligger den barnvänliga Kalogria beach. Stranden är långgrund och skuggas delvis av höga eukalyptusträd. Vid bägge stränderna finns det både solstolar och trampbåtar att hyra

Nyttiga länkar

Instagram