1 maj, 2017

Flyg till Aten, hyr bil och nå Stoupa i Peloponnesos på bara 3 timmar!

Husigrekland.se hyr ut eller säljer boende i Peloponnesos kring Kalamata och ett av de mest populära områdena är turistorten Stoupa. För att komma hit kan du välja mellan två flygdestinationer: Aten eller Kalamata.

Sommarhus eller permanent boende?

Oavsett om du väljer att investera i Stoupas fastigheter eller tomter för att hyra ut till andra eller om du vill ha fastigheten som ett sommar- eller permanentboende så ligger det i mångas intresse att nå målet snabbt och bekvämt. Landar du i Kalamata så är det ingen fara: på ca 45 minuter är du på plats. Dock har denna flygplats (än så länge) endast direktflyg från Stockholm och Köpenhamn under maj – oktober. Väljer du att flyga till Aten så kan du hyra bil direkt på flygplatsen och köra till Stoupa på 3,5 timme. Och då inklusive en fikapaus på vägen!

Kort om Stoupa

Stoupa har cirka 1 000 invånare och efter en ganska slumrande tillvaro fick ett uppsving som turistort. Semesterhem i området ägs för det mesta av greker, tyskar och engelsmän som var en av de första som upptäckte skönheten och lugnet i området. I Stoupa hittar du både historien och vackra gyllene sandstränder med familjevänligt grundvatten samt sanslöst vackra solnedgångar: levande teaterföreställningar varje kväll.

Två stränder i Stoupa

Stoupa har två riktigt fina sandstränder:

  • Stoupa beach ligger mitt inne i staden med strandpromenaden och dess tavernor och souvenirbutiker som närmaste granne
  • Norr om Stoupa centrum ligger den barnvänliga Kalogria beach. Stranden är långgrund och skuggas delvis av höga eukalyptusträd. Vid bägge stränderna finns det både solstolar och trampbåtar att hyra

Nyttiga länkar

Instagram