flyg-aten-res-kalamata-stoupa-buss

22 januari, 2020

Flyg till Aten och res till Kalamata, Stoupa eller Koroni med buss eller hyrbil!

Jag och Elias hoppas att flygplatsen i Kalamata snart kommer att bemannas året om men till dess: flyg till Aten och res till Kalamata, Stoupa eller Koroni med buss eller hyrbil. Om du inte vill/kan ta hyrbil från flygplatsen eller betala för taxitransfer så är bussresa till Kalamata ett miljövänligt, trevligt och prisvärt sätt att komma till Messinia.

Från flygplatsen till busstationen i Aten

Direkt från flygplatsen kommer du att behöva ta dig till KTEL- busstation, närmare sagt Kiffisou Station, med buss X93 som går dygnet runt och når busstationen på ca 60-75 minuter. Kostnaden för att resa till KTEL busstationen är 6 EUR (pris 2019) och tidtabellerna finns på Athens Airportbus webbplats. Du kan så klart ta taxi eller någon av stadsbussarna som stannar ca 50 meter från stationen.

Från busstationen i Aten till Kalamata

Härifrån kan du välja mellan ”Expressbuss” som tar cirka 2 timmar och 45 minuter, ”Snabbuss” som behöver cirka 3 timmar för att komma till Kalamata och en ”Standard” buss  som tar denna sträcka på cirka 3 timmar och 15 minuter. En resa kostar cirka 25 euro (pris 2019). Bussarna åker från 6.30 på morgonen till 21.00. Notera: tidtabellen är från 2019! Kolla alltid (och till och med köp online om du vill) på busstransportörens egen webbsida!

Från Kalamata till Stoupa eller Koroni

Yay! Välkommen till Messinia:). Nu kan du välja buss till din slutdestination med regionala bussar. Bussar till Kardamyli/Stoupa/Agios Nikolaos åker följande tider: 5.00, 7.00, 13.00, 18.30. Kolla alltid aktuellt schema på busstransportörens egen webbsida. Pris för resan till Kalamata går på cirka 20 euro (pris 2019). Vill du förkorta den sista sträckan så kan du alltid boka en transfer. En taxiresa till Stoupa kostar ca 40 euro. Kolla även How to get webbsida för mer info och flera alternativ. Bokar du via oss? Meddela oss i förväg så fixar vi transfer från busstation eller flygplats till din destination!

Nyttiga länkar

Instagram