FAQs

Gå vidare till: För dig som vill hyra och/eller för dig som vill köpa hus eller lägenhet i Grekland.

Vårt primära område är Messinia i Peloponnesos men vi har även kontakter med andra partners på fastlandet: kring Nafplio och Thessaloniki. Vill du köpa i ett annat område: kontakta oss för att få hjälp! Ring Elwira på 0046-703247949 få mer information.
Kontakta Elwira enklast genom att mejla till info@husigrekland.se eller ring till 0046 703 247 949
Vårt företag är registrerat för F-skatt och moms i Sverige och provisioner bokförs och redovisas i Sverige enligt svensk lagstiftning. I Grekland gäller motsvarande lagar som i Sverige och mina uppdragsgivare deklarerar därför sina inkomster i Grekland.
Efter att din bokningsförfrågan blivit bekräftad får du alla kontaktuppgifter till uthyraren av oss och sedan sker all kontakt direkt med uthyraren. Om du får problem med någonting och inte känner att det går att lösa på ett bra sätt så är du givetvis välkommen att ta kontakt med oss så hjälper vi dig!
Alla betalningar skall ske direkt till uthyraren och enligt hens betalningsvillkor (oftast betalar du innan ni kommer ner via bank). Ni riskerar därför aldrig att era betalningar ej når rätt mottagare. Olika uthyrare har olika önskemål för deposition och för avbokning. Exakta villkor står tydligt under varje objekt men är du osäker, ring eller mejla Elwira (länk till kontaktsida) !  
De uthyrare som vi samarbetar med anlitar oss för att skapa kontakt med kunder från Skandinavien. Av den hyra ni betalar till uthyraren får vi sedan provision – vi är därför tacksamma ifall ni alltid bokar via oss även när ni återvänder.
De flesta uthyrare som vi samarbetar med har ett litet familjeföretag med personlig service och inte alltid ligger på de stora bokningssidorna. Inte heller är det vanligt i Grekland med online bokningssystem men se det som en fördel: det går alltid att förhandla vid längre eller större bokningar.
Du kan göra på lite olika sätt, skicka en förfrågan via epost eller via formuläret på hyresobjekt du är intresserad av eller ring Elwira på 0046-703 247 949. Det hon behöver veta är objektnr, hur många ni är samt önskad vecka. Elwira kollar tillgängligheten med uthyraren och återkommer till dig. Är du intresserad av gruppbokning fyll i formuläret här.
Köpprocessen kan ta tid i Grekland då det är mycket som ska kontrolleras av respektive advokat och ibland har man inte tid att åka ner bara för att signera vissa handlingar eller själva köpeavtalet. Då kan man göra som vi gjorde. Vi valde att ge vår advokat fullmakt från Sverige så att hon kunde fullfölja köpet åt oss och det fungerade alldeles utmärkt. Visst det är förenat med lite kostnader, men klart billigare än om man själv eller själva måste flyga ner och kanske bo på hotell några nätter. Kostnad för detta? Räkna med 2-3% av köpeskillingen så i vårt fall när vi enbart köpte en tomt var det billigare än att ta en flygresa för två personer ner till Grekland för att skriva under.
Det viktigaste man ska kontrollera är om tomten överhuvudtaget är byggbar, alltså om det går att få bygglov. Om tomten redan är belagd med bygglov så kontrollera för hur länge. De nya byggreglerna i Grekland sedan 2015 innebär att en tomt enbart kan få bygglov om den ligger inom byggplanen. Tomter över 4000 kvm kan alltid få bygglov. Bygglov ges alltid för 200 kvm byggyta. Men observera att det även gäller att ta hänsyn till extra våningar. 100 kvm per våning innebär 200 kvm för två våningar i Grekland då de inte går efter boyta utan total byggyta per våning.