Observera: Kursen är stängd för anmälningar! Är du intresserad av att genomföra egen kurs, kontakta Elwira via mejl.

Exklusiv kurs i Peloponnesos, Grekland: “Våga ta ledarrollen eller retorik i praktiken”

I samarbete med koreografen och regissören Sonja Vivianne Gube erbjuder vi en exklusiv från 27 april till 5 maj 2019 kurs i soliga Grekland för dig som är eller vill bli bättre på muntlig kommunikation: ledare, lärare, säljare eller rådgivare. OBS! Kursanmälan stängs 20 februari 2019.

Kursbeskrivning

Kursen kombinerar utbildningsnytta med tid för återhämtning och relax. Du kommer att ha praktiska och teoretiska övningar drygt 6 timmar per dag och kan under de kvarstående timmarna njuta av Peloponnesos/Stoupas sandstränder och kristallklara hav. Fem utbildningsdagar, en dag med utflykt och en dag helt fritt av alla måsten!

Max tolv deltagare kommer under en vecka lära sig att förstå vikten av att använda kroppsspråket, rösten och det personliga agerandet i ledarrollen, vardagen och arbetsplatsen.

 • Hur agerar och reagerar Vi icke verbalt i möten med andra människor?
 • Hur förstår och läser Vi varandras signaler?
 • Hur blir Du en god människokännare som kan ge hopp och stöd.
 • Hur förmedlar du konstruktiv kritik utan att skapa ett försvar hos motparten?

Med hjälp av klassisk retorik, dramapedagogik och rollspel tränar du vardagliga arbetsrelaterade situationer där personligt agerande avgör resultatet. Du kommer att träna på att formulera ditt och ditt företagets budskap i tal och skrift.

Kursens uppläggning överensstämmer med Skatteverkets regler för avdrag vilket gör att kursen är en avdragsgill kostnad för arbetsgivaren och den är inte en skattepliktig förmån för kursdeltagaren.

Efter kursen kommer du att:

 • bli mer säker i det egna agerandet
 • bli medveten om egna personliga styrkor/svagheter och med detsamma bättre kunna fokusera att nå fram med eget budskap
 • bli mer kunnig i kroppsspråket och röstens betydelse
 • ha mer kontroll över nervositet
 • bli medveten om vikten av närvaro

Vad ingår i kursavgiften?

Kursavgiften år 14 900 SEK exkl moms per person och i avgiften ingår:

 • 6 lektionstimmar per dag och under fem dagar (30 lektionstimmar)
 • 8 övernattningar (singelrum) inklusive frukost på hotell Lefktron
 • lunch 6 dagar på restaurang Melissa
 • gemensam aktivitet dag 6: utflykt till Antika Messini + mosaikkurs

Om läraren

Bakom konceptet står Sonja Gube: regissör, koreograf, mentor och föreläsare. Hon undervisar i klassisk retorik och då i ämnet actio – själva framförandet av budskapet och konsten att uttrycka sig med kroppen, rösten och förhållandet till rummet och åhörarna.  

Hon är en stockholmare som valde att bosätta sig i Göteborg där hon föreläst i klassisk retorik, kommunikation, beteende och kroppsspråk för bland annat IKEA,  UCG United Consultants Group, chefer på elitnivå, Svenska Fotbollsförbundet och Volvo.

Som regissör och koreograf jobbade hon med bland annat Lill-Babs, Lasse Berghagen, Sven-Bertil Taube, Monica Zetterlund, Lena Ph, Tommy Nilsson och Sven Wollter.

Läs intervju med Sonja Vivianne Gube

Om området i Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i södra Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Du kommer att bo och genomföra kursen på Lefktron Hotel. Lefktron har en avslappnad och familjär atmosfär och på kvällarna kan du lyssna på musik i baren eller beskåda magnifika solnedgångar på Stoupas strand som bara ligger 2 minuters promenad från boendet. Luncher anordnas i en lokal taverna som ligger 1 minuts promenad från hotellet och där varje maträtt tillagas med kärlek och passion.

Hotellet har fräscha och nyrenoverade rum och samtliga kan anpassas för singel-övernattningar. Alla rum har egen balkong med utsikt över poolen eller havet.

Till kursbeskrivning eller kursanmälan eller till utskrivningsbar PDF

Instagram