digital-nomad-visa-grekland

1 december, 2022

Hur man ansöker om ett Digital Nomad Visa i Grekland

Den grekiska regeringen hoppas att Digital Nomad Visa kommer att uppmuntra fler yrkesverksamma att arbeta på distans i Grekland . Viktigt! EU-medborgare behöver inte visum eftersom de har rätt till anställning i andra medlemsländer i det europeiska blocket. Nedan tips från Alexander Gale från Greekreporter.com (källa):

Krav för ett Digital Nomad Visa i Grekland

Greek Digital Nomad Visa är tillgängligt för alla icke-EU-medborgare som uppfyller de specifika kriterierna. Det finns några ekonomiska och juridiska krav för alla potentiella digitala nomader som planerar att bo i Grekland. En inkomst på minst 3 500 € per månad krävs, förutom bevis på distansarbete. De som hoppas kunna ta med sig en make och/eller en anhörig måste ha en högre månadsinkomst på minst 4 200 euro. För ett Digital Nomad Visa krävs också ett giltigt pass, ett rent brottsregister, bevis på sjukförsäkring och en adress för boende.

Ansökan måste göras personligen på ett grekiskt konsulat eller ambassad. Sökande måste boka ett möte och ta med alla nödvändiga dokument. Papper för uppehållstillståndet ska lämnas till närmaste utlännings- och immigrationsavdelning vid decentraliserade förvaltningskontoret. Framgångsrika sökande bör hitta ett av dessa kontor i deras bostadsdistrikt där de kan lämna in det nödvändiga pappersarbetet. Digital Nomad Visa är initialt giltigt i ett år men kan förlängas med ytterligare 12 månader.

Grekland och distansarbete

Grekland har ett etablerat rykte som ett populärt turistmål men den grekiska regeringen hoppas att Digital Nomad Visa kommer att uppmuntra proffs att besöka landet oftare också. Digitala nomader kan ge ett betydande uppsving för den grekiska ekonomin . Grekland var från början långsamt med att underlätta för anställda på distans. Men sedan dess har den grekiska regeringen infört lagstiftning för att göra distansarbete online enklare för grekiska arbetare. Nu hoppas regeringen också attrahera distansarbetare från utlandet.

Förra året samarbetade det grekiska turistministeriet med telekomföretaget Wind för att ge bättre internetuppkoppling som en del av ansträngningarna att locka fler digitala nomader. Den grekiska regeringen förväntar sig också att Greklands berömda naturliga skönhet , kultur och livsstil kommer att inspirera fler yrkesverksamma att ansöka om Digital Nomad Visa och arbeta på distans från Grekland.

Nyttiga länkar

Instagram