Bussutflykt och båtutflykt Grekland, Peloponnesos: för alla åldrar och smaker

Buss- och båtutflykter i Peloponnesos

Boka buss- eller båtutflykt och upplev Peloponnesos historia och kultur.  Vi rekommenderar att du kontaktar en erfaren lokal leverantör: DMS Service om du vill boka en upplevelse för dig och din familj. husigrekland.se kan hjälpa dig om du vill göra en större bokning: minst 8 personer. Kontakta Elwira via mejl eller telefon 0046-703247949.  Nedan några exempel på de resor som du kan hitta hos DMS Service. Notera att för aktuella tider eller priser behöver du kontakta leverantören direkt!

Peloponnesos utflykt

Antika Messini. Bussutflykt: 39 Euro + inträde 12 Euro

En av Peloponnesos mest sevärda platser: Antika Messini. Det var här som Mästarna Mästare spelades in 2013 med Magdalena Forsberg som vinnare. Här kan du se den 9 km långa stadsmuren som omgärdade staden och som är otroligt välbevarad. Gamla marknadsplatser, tempel, stadion samt andra intressanta byggnader och platser: glöm inte ta med dig kameran! Det pågår fortfarande utgrävningar som röjer fler och fler hemligheter, besök gärna muséet som ligger ca 500 meter från själva området för att ta reda på mer information.

Lazy Day Boat Cruise. Båtutflykt 50 Euro

Carpa en hel dag! Ta chansen att kryssa i bukten runt Kalamata med alla fina byar och bergsmassiv. Avgång sker i Stoupa och fortsätter till den gamla fiskebyn Kitries. Det blir något stopp för bad och avkoppling och en lätt lunch ingår i priset.

Utflykt Peloponnesos buss båtGrottorna i Diros. Båtutflykt 50 Euro + inträde 13 Euro

Denna båtresa tar dig till grottorna i Diros. Här kommer du att med småbåtar tas runt grottsystemet med sitt klara havsvatten. Njut av tystnaden, stämningen och de fantastiska stalaktiterna och stalagmiterna du kommer att få se. Efter själva besöket i grottorna blir det ett stopp för bad och avkoppling samt en lätt lunch som ingår i priset.

Utflykt Peloponnesos buss båtMonemvasia. Bussutflykt 45 Euro

Besök den berömda lilla staden Monemvasia, ofta kallad “Greklands Gibraltar”. Havssidan av den charmiga gamla byn i klippfästningen har restaurerats ordentligt under de senaste 20 åren och är full av stensatta små gator, gränder och passager. Du kommer att få tid för att gå runt de små mysiga butikerna.

Utflykt Peloponnesos buss båtMystras. Bussutflykt 45 Euro + inträde 12 Euro

Bussresa genom Taygetosbergen där man får njuta av den fantastiska vyn av Langadaklyftan och Langadapasset. Det lilla samhället Mystras, ett av UNESCOs världsarv, är en påminnelse om en gyllene förgången tid där det grekiska språket och kulturen blomstrade under Paleologiska kejsardynastin. Detta var födelseplatsen för den sista Bysantinska kejsaren innan Konstantinopels fall. Under resan kommer du att besöka fästningen, kyrkorna (många av dem helt intakta med fresker i original), husen, klostret och muséet.

Utflykt Peloponnesos buss båtOlympia. Bussutflykt och guidning 55 Euro + inträde 12 Euro

Ta dig norrut till det klassiska Olympia. Platsen för de första olympiaderna under antiken för nästan 3 000 år sedan. Njut av historien, upplev atmosfären när du vandrar bland de olika platserna och testa att springa den nästan 200 meter långa löparbanan där startplattan fortfarande finns kvar. Guiden kommer att berätta om platsens historia och små underligheter om olympiaderna. Ett besök till muséet är ett måste för att se på en del fantastiska saker som de har att visa upp.

Utflykt Peloponnesos buss båt

Instagram